Jste zde

Domů » Maledivy

Ostrov snů, 2. část

Maledivské ostrůvky v moři
Autor: karma-police

Máte-li v úmyslu se věnovat převážně jiným činnostem, např. fitness sportu, tenisu, biliáru apod., měli byste se samozřejmě nejprve ubezpečit, zda se na vámi zvoleném ostrůvku takovéto příležitosti vůbec nacházejí.

Potápění, volejbal a badminton nabízejí prakticky všechny ostrovy, ale u ostatních druhů sportů to již není tak jednoznačné. Často skýtají takové příležitosti ty o něco větší a teprve nedávno upravené ostrůvky na vnější straně ostrovních korálových útesů, jako jsou Paradise Island, Sun Island, Villa Ohluveli View či Ari Beach.

Na tamní útesy se dá zpravidla dopravit po dlouhém mostě nebo lodí. Závěrem lze jen potvrdit, že některé ostrovy jsou pro Maledivy naprosto netypické, ale někteří lidé sem přesto, anebo právě proto, rádi jezdí.

Chcete-li vaší dovolenou orientovat zejména na potřeby dětí, budete to mít o něco obtížnější. Doporučení pak zní: Větší ostrovy mají k dispozici více bungalovů, takže je tady rozhodně více příležitostí k vhodnému ubytování rodin s dětmi.

Jmenujme na tomto místě alespoň ostrůvky Meerufenfushi, Bandos, Kanifinolhu, Kuramathi anebo Kuredu. Narazíte tady i na ostrovy s vysloveně mělkými lagunami, které se při odlivu dají pohodlně přejít pěšky nebo po mostních chodnících, jako jsou např. ostrůvky Digufinolhu / Veligandu Huraa.

Několik vhodných ostrůvků pro zpříjemnění pobytu našich dětí zde tedy v každém případě najdete, i když vás to bude stát trošku více námahy.

Chcete-li si najmout nějaký člun pro uskutečnění mořského safari, bude vás to stát také trochu více sil. Takovéto a podobné služby se návštěvníkům nabízejí jen na některých ostrovech, jako je např. Kuredu nebo si za tímto účelem budete muset zajet do hlavního města Malé. Vezměte ale přitom v úvahu čas a další nemalé náklady.

Chcete-li se jen a jen potápět, pak je dozajista nejlepší zvolit si nějaký z mnoha tamních atolů, kde působí i celá řada provozovatelů mořského a podmořského safari.

Chceme-li kromě šnorchlování a potápění vychutnávat příjemnou pohodu všude kolem, určitě vás nezklamou zdejší ostrůvky se svou nabídkou komplexních služeb wellnes a spa. Většinou se jedná o ostrovy označované vyšší či přímo luxusní kategorií (např. Sonevafushi).

Jak již bylo napsáno v úvodu, je určitě zapotřebí zvážit veškerá pro i proti ještě před samým příletem na Maledivy. V Maledivské republice samozřejmě naleznete ostrovy, které nabízejí dobrou kombinací všech těchto výše uvedených bodů.

Maledivy - jedna z pláží
Autor: karma-police
Geografie: 

Místo

Kuredu, Maledivy 5° 32' 59.7948" N, 73° 28' 0.8652" E
Location

Maledivy na Facebooku