Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Počasí na ostrovech

Maledivy a počasí na pláži
Autor: notsogood

Počasí na Maledivách je všeobecně příjemné: slunečné dny, chladné noci a přímo divukrásné západy slunce. Teplotní výkyvy bývají minimální, a proto je balení kufru na dovolenou velmi jednoduché. Slunce svítí po většinu dní a jeho paprsky pronikají korunami stromů a zahřejí vás až uvnitř těla.

Teplota vzduchu a vody je na souostroví Maledivy konstantní po celý rok a udržuje se mezi 29 až 31°C, resp. mezi 28 – 29° C. Nejlepší doba k návštěvě je čistě teoreticky od prosince do dubna, kdy by měly být maximálně čtyři deštivé dny v měsíci. Mezi červnem a srpnem se dá očekávat takovýchto deštivých dnů až 17. Tak jako v celých tropech, tak i na Maledivách, je déšť většinou krátký, ale vydatný. Deštivé dny jsou tady spíše výjimkou. Jde ale vysloveně o statistické údaje, podle nichž se počasí vždycky právě neřídí.

Na Maledivách jsou jen dvě roční období: období sucha (se severovýchodním monzunem), od ledna do března a období dešťů (s jihozápadním monzunem), od poloviny května do listopadu.
Jen poměrně vzácně se vyskytující bouřky (vyskytující se zejména v měsících, kdy vane jihozápadní monzun) jsou považovány na souostroví Maledivy za vítané. Pak je obloha šedá a moře barvy břidlicové, a dunění hromu zahání turisty dovnitř hotelových resortů.

I v bouřce bývá obvykle teplo, takže se můžete vydat ven a chodit v dešti. Je to nádherný zážitek, procházet se v nekonečné zeleni, v tropické vlhké přírodě. Velmi neobvyklý zážitek je koupání v dešti - moře je totiž velmi teplé.

Maledivy - počasí

Maledivy na Facebooku