Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Noční rybolov

Maledivy - noční rybaření

Rybaření mají obyvatelé souostroví Maledivy doslova v krvi. Tato činnost je součástí každodenního života tamních lidí, kteří zcela spontánně slaví každý dobrý úlovek a hlasitě "nadávají", pokud je úlovek toho dne poněkud slabší. Maledivští rybáři se probouzejí již velmi brzy zrána a vyplouvají položit návnady do blízkosti útesů. Teprve poté začíná jejich obvyklý den na moři, kde používají svého umění s dlouhými lovnými šňůrami.

Abyste i vy zažili tu pravou radost z chytání ryb a zkusili dokonce i vlastní kuchařskou dovednost, zkuste se někdy zúčastnit noční plavby na útes u některého z mnoha hotelových středisek. Vaše loď vypluje ještě před západem slunce a najde si dobré místo blízko útesu. Posádka lodi vám ochotně ukáže, jak používat pruty, háčky a olůvka.

Během hodiny určitě chytíte dost ryb k zaplnění grilu a je tak čas vyrazit na večeři a na oslavu na nějaký ten opuštěný ostrov. Jelikož se na Maledivách nachází více než 1190 ostrovů, z nichž obydlených je jen málo, je poměrně velmi snadné, najít nějaký ten osamocený.

Když začnou vámi ulovené ryby na grilu nádherně červenat a dostávat skvělou zlatavou barvu, zmocní se vás určitě pocit sounáležitosti se zdejší nedotčenou přírodou. Jemný písek, po kterém dlouho nepřešla žádná lidská noha a ničím nerušené zvuky přírody. Nejsou tu žádné pozemní zdroje světla, a tak ještě více vynikne světlo hvězd, zatímco malá fosforeskující světélka vln narážejí na pláž. Na chvíli si možná budete i myslet, že se vznášíte někde mezi hvězdami.

Celodenní výlet na opuštěný ostrov je zážitek sám o sobě. Pohled na přírodní nedotčenou vegetaci, obklopující oslnivě bílé pláže a sluncem prosvětlenou vodu je prostě zcela fantastický. Pomyslíme si asi, že jsme se ocitli v nějakém světě snů a jsme úplně sami v tomto divukrásném vesmíru.

Rybí maso

Maledivy na Facebooku