Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Maledivy a zdraví

Maledivy - nemocnice Indira Gandhi Memorial Hospital

Řádná zdravotní péče je k dispozici pouze v hlavním městě souostroví Maledivy, v Malé. Tady se nachází moderní nemocnice Indira Gandhi Memorial Hospital a dvě soukromé kliniky - ADK Hospital (Sosun Magu) a AMDC (Dharumavantha Magu). Na některých ostrovech s hotelovými resorty, např. na Bandosu nebo na Kuramathiv působí i lékaři.

Pro samotný příjezd na Maledivy není vyžadováno žádné očkování. Doporučuje se pouze dostatečná ochrana očkováním proti tetanu a dětské obrně, stejně jako proti žloutence typu A. Ve zvláštních případech se též doporučuje zvýšení imunity gamaglobulinem. Maledivy jsou označovány jako ostrovy bez malárie, a žádná profylaxe není tedy nutná. Pro zjištění aktuálního stavu je možné se obrátit na příslušný Institut tropické medicíny.

Všechny léky, které užíváte, byste si zcela samozřejmě měli vzít s sebou již z domova, protože veškeré léky je na Maledivách opravdu často velmi těžké sehnat. Je důležité uzavřít cestovní pojištění, abyste tak předešli pozdějším nepříjemnostem s platbami za lékařské ošetření.

Každopádně byste si měli do osobního zavazadla přibalit následující léky: proti chřipce, antipyretická analgetika, léky proti průjmu, mast na spáleniny, ušní kapky, prostředky proti štípnutí hmyzem a proti alergiím, náplasti. U léků, které mohou být klasifikovány jako drogy, je třeba mít i certifikát, kterým se případně prokážete před kompetentními orgány.

Někdy propukne na ostrovech horečka, která je pravděpodobně způsobena virem. Projevuje se bolestmi kloubů a vysokou teplotou. Silné prostředky proti horečce, vitamin C a hodně vody zajistí, že zmizí po 3 - 4 dnech.
Při nehodách z potápění jsou k dispozici na Bandosu a Kuramathi dekompresní komory.

Místo

Indira Gandhi Memorial Hospital, Malé 4° 10' 23.9592" N, 73° 30' 7.7328" E
Location

Maledivy na Facebooku