Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Maledivy a vodní sporty, 2. část

Maledivy - windsurfista
Autor: chrisjudkins

Většina hotelových resortů nabízí také vodní lyžování. Nejlepší podmínky pro tento sport budete mít ráno, kdy bývá moře ještě klidné. V oblasti, kde je mnoho korálů, ale dávejte dobrý pozor. Hotelový personál by vám sice měl poradit, ale nejprve byste se měli poradit s někým, kdo vodní lyžování v dané lokalitě již vyzkoušel. Často se říká, že se tento sport rychle naučíte a už po několika pokusech vám půjde. Ale na začátku budete své svaly pořádně namáhat.

Na ostrovech Maledivy vane jen zřídkakdy silnější vítr, ale i přesto na ostrovech každý den aspoň trochu fouká. Většinou o síle 1 ‒ 3 Beaufortovy stupnice. To je pro začátečníky windsurfingu naprosto ideální, a proto skoro každý resort nabízí také školu windsurfingu. Běžně můžete absolvovat kurz o délce několika dní nebo jednoho týdne. Obvykle bývá zakončen zkouškou a po jeho absolvování už budete schopni jezdit sami.

Některé ostrovy nabízejí turistům i rybaření. Většina resortů na Maledivách má těžké motorové čluny, na kterých zájemce vyveze z atolů na otevřené moře. Tam obvykle strávíte půl dne a sami si tak můžete vyzkoušet rybaření. Úspěch budete mít prakticky vždycky, a při troše štěstí bude váš úlovek opravdu bohatý.

Maledivy na Facebooku