Jste zde

Domů » Potápění

Maledivy a vodní sporty, 1. část

Maledivy a rybaření
Autor: notsogood

Pokud někdo mluví o potápěčském ráji na světě, většinou mluví o Maledivách. I když mnoho útesů bylo zničeno vlivem oteplování světových moří, nikde jinde nemůžete pozorovat tolik barevných malých i velkých ryb. Prakticky při každé výpravě spatříte žraloky, rejnoky anebo obří morény. Ke každému hotelu na Maledivách také patří potápěčská základna, kde si můžete objednat výlety a kursy potápění. Už za pár dní můžete získat potápěčskou licenci a budete se tak moci potápět bez učitele.

Na Maledivách také prakticky nenajdete resort, kde byste si nemohli půjčit kajak. Pokud máte dost sil, můžete objet celý ostrov a pozorovat rybí říši i zeshora. Opravdovým zážitkem je plavba mezi korály, kdy uvidíte v laguně rejnoky a malé žraloky.

Maledivy jsou také ideální oblastí pro plachtění. Již v pohodlí domova nebo až přímo na místě v Malé, si můžete prostřednictvím některé cestovní agentury pronajmout plachetnici. Většinou s vámi pojede zkušený kapitán, který místní oceán dobře zná a má bohaté zkušenosti.

Pojede s vámi nejen kvůli bezpečnosti (nebezpečné útesy apod.), ale i kvůli tomu, že zná řadu hezkých míst, které vám rád ukáže. Plachetnice (většinou katamarány) si můžete pronajmout i ve většině hotelových resortů. Navíc si můžete zaplatit učitele plachtění, který vám pomůže, pokud nemáte vůbec žádné zkušenosti.

Maledivy na Facebooku