Jste zde

Domů » Maledivy

Maledivy od A do Z, 2. část

Maledivský podmořský svět
Autor: ravpix

Děti

Maledivy jsou častým a oblíbeným cílem i pro rodiny s dětmi, ale měli byste mít na paměti, že většina hotelů není vybavena pro pobyt malých dětí. Péče a hlídání malých děti se nabízejí pouze v několika málo turistických resortech.

Domácí zvířata

Domácí zvířata se nesmějí téměř v žádném případě dovážet. Zvláštní povolení může být vydáno jen v opravdu výjimečném případě, na základě povolení ministerstva zahraničních věcí.

Doprava a letištní poplatky

Pokud na Maledivy cestujete s cestovní kanceláří, je transfer z letiště obvykle zorganizován již před vlastním příletem na ostrovy. V opačném případě si můžete vybrat k přepravě rychlý člun nebo hydroplán (je-li k dispozici).

Někteří místní poskytovatelé služeb také nabízejí vlastní trajektovou přepravu mezi některými obydlenými ostrovy. Trajekty na okolní ostrovy vyplouvají pravidelně z přístavu v Malé. Více informací o dopravě najdete přímo v příslušných turistických centrech.

Letištní poplatek je v současné době cca 12 USD dolarů za komplexní poskytované služby, a je zpravidla již zahrnut v ceně letenky.

Elektřina

Elektrická energetická síť je na Maledivách napájena střídavým proudem 220 - 240 V a v převážné míře se zde používají anglické tříkolíkové zásuvky.

Fotografování

Maledivy jsou vysloveně rájem pro fotografy, takže je třeba si pořídit kartu do fotoaparátu s co největší pamětí. Protože na Maledivách najdete nepřeberné množství zajímavých objektů k podvodnímu fotografování, nezapomeňte si s sebou vzít příslušné vybavení. Jednorázové podvodní kamery tady stojí pár dolarů, levný podvodní fotoaparát nebo ochranný plastový sáček si tady můžete také jednoduše zakoupit.

V hlavním městě Malé je zakázáno fotografovat některé budovy a také policisty, maledivské domácí obyvatele je lepší nejprve požádat o svolení, zda si je můžete vyfotografovat.

Internet

Mnohé ostrovy byly k internetu již připojeny a některé dokonce nabízejí i služby internetových kaváren.
V hlavním městě je otevřena například kavárna Dhivehinet Cyber ​​Cafe a telefonní společnost Dhiraagu nabízí přístup na internet za poplatek.

Jazyk

Národním jazykem je dhivehi, angličtinou se ovšem dobře domluvíte skoro všude.

Jídlo

Ve většině starších turistických příruček si lze přečíst, že na Maledivách se jedí jen ryby, ovoce a zelenina. To ale závisí především na hotelovém ostrově. Mnoho jich v současné době nabízí velice bohatý a pestrý bufet. Kromě toho nyní převládá orientace na luxusní resorty, kde je možno dostat k jídlu téměř všechno, ovšem za odpovídající cenu.

Geografie: 

Místo

Letiště Malé 4° 11' 26.1636" N, 73° 31' 46.65" E
Location

Maledivy na Facebooku