Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Lázně a wellness

Wellness na Maledivách

Každý ostrov na Maledivách se svou zelenou vegetací představuje jakési přírodní lázně a doslova hýčká vaše zdraví. Jednoduše si lehněte na některou z opuštěných pláží některého maledivského ostrůvku a soustřeďte se pouze na pravidelný rytmus vln, na slaný vzduch a na příjemné pocity z jemného bílého písku na bosých nohou. Je to prostě ničím nerušená nádhera.

Maledivské lázně jsou opravdu unikátní, je to prostě ideální odpočinek uprostřed obrovského Indického oceánu. Tradiční léčebné procedury, které jsou předávány z generace na generaci jako rodinné tajemství místních "hakeembe" (léčitelů), byly zařazeny i do lázeňských programů na maledivských ostrovech.

V každých lázních zažijete trochu jiné wellness procedury, ale všude jsou skutečně prvotřídní. Každý maledivský hotelový resort má své vlastní lázně, některé jsou skryté v husté vegetaci, některé úplně osamocené v laguně, a některé dokonce i pod vodou.

V některých lázních se používá k ozdravným procedurám pověstný maledivský kokosový olej, známý svými hydratačními a ozdravnými složkami. Velmi oblíbené je také používání listů rostliny gandhakolhie, která po rozmíchání zvládne všechny nepříjemnosti spojené s dnou. Vyzkoušet můžete též tradiční maledivské pískové masáže, prováděné domorodými specialisty, které určitě zmírní vaše případné bolesti kloubů.

Skvělým tipem je jeden z nejluxusnějších hotelových resortů One & Only Reethi Rah, který se nachází v Severním Malé Atolu. Jeho wellness zařízení Espa získalo dokonce v roce 2008 ocenění jako to nejlepší na světě!

Místo

Wellnes zařízení Espa 4° 31' 19.7904" N, 73° 22' 2.6076" E
Location

Maledivy na Facebooku