Jste zde

Domů » Maledivy

Kandooma

Maledivský ostrov Kandooma

Malý ostrov Kandooma je vzdálen přibližně 35 km od letiště v hlavním městě Malé. Jedná se o ostrov se čtyřhvězdičkovým hotelem, který si oblíbili hlavně potápěči pro jeho polohu. Je dlouhý asi 500 metrů, široký 400 metrů a nachází se u východního vnějšího útesu Jižního Malé Atolu.

Na ostrově v minulosti nebyla žádná hezká pláž, a proto se jeho obyvatelé před pár lety rozhodli, že si zařídí umělou pláž. Takže i zde objevíte, jako na ostatních ostrovech Malediv, bílou písčitou pláž, blankytně modré nebe, svěží tropickou zeleň a tyrkysově zbarvené moře.

Dnes již lze v porovnání s jinými maledivskými ostrovy Kandoomu doporučit. I když je na ostrově jen jeden hotel, původně jeho kategorie byla jen 2 hvězdičky a jeho služby za hotely podobného typu značně zaostávaly. Dnes je tomu již naštěstí jinak.
Když už se někdo vypraví na Kandoomu, většinou to je jen kvůli potápění . V potápěčském centru působí několik instruktorů a jeho vybavení je perfektní.

Potápění kolem Kandoomy je fantastickým zážitkem, nabízí široký výběr potápěčských lokalit, a samozřejmě slavnou Kandooma Thila, těsně před potápěčskou základnou. Tento široký výběr je výzvou k pozorování neuvěřitelné rozmanitosti mořského života. Můžete zahlédnout manty (podle sezóny), tuňáky, želvy, rejnoky, žraloky a různé tropické ryby.

Ostrov získal své jméno díky bujné vegetací. Je domovem mnoha palem a mangrovových porostů. Optimální umístění ostrova u vnějšího útesu a široká laguna vytvářejí výborné podmínky pro provozování nejrůznějších vodních sportů. V bezprostředním okolí se nachází mnoho slavných potápěčských lokalit Jižního Malé Atolu. Hotelový resort nabízí také restauraci s maledivskou kuchyní .

Místo

Kandooma 3° 54' 11.286" N, 73° 28' 29.7264" E
Location

Maledivy na Facebooku