Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Jogging a tenis na Maledivách

Maledivy - moře

Maledivy nabízejí mnohem lepší podmínky pro jogging, než byste si mysleli. Nejlépe se běhá na plážích, které se pozvolna svažují a obvykle obklopují celý ostrov. Můžete tak oběhnout hned několik koleček. A krásnější prostředí pro běh si snad ani není možné představit.

Rozloha ostrovů bývá různá, nejčastěji činí přibližně 600 × 400 m. Pokud tedy ostrov oběhnete jednou, budete mít za sebou 1,5 ‒ 2 km. Neběhejte ale v poledních vedrech a dbejte také na ochranu proti slunci. Pokud se chránit nebudete, stačí vám 30 minut na to, abyste chytli úpal. Neměli byste zapomenout ani na to, že Maledivy leží v blízkosti rovníku. Hlídejte si tedy, kdy nastává příliv a odliv. I když se jedná pouze o rozdíl jednoho metru, při přílivu se voda dostane až na pláž a místo joggingu se budete brodit ve vodě.

Tenis není sport typický pro Maledivy. Přesto najdete ve většině hotelů tenisové kurty, které bývají často vybaveny bodovým osvětlením. Jejich velkou nevýhodou je, že povrch mají z tvrdé gumy, a někdy dokonce z betonu. To neprospívá životnosti míčků a hra na nich také nebývá moc příjemná pro nohy.

Pokud jste ještě netrávili dovolenou v tropech, mějte na paměti, že hra v poledním vedru nebývá bezpečná. Z horka můžete velmi rychle zkolabovat, a lékař často na ostrově není. Zahrajte si brzy ráno nebo večer. Tak se vyhnete i úpalu a úžehu.

Maledivy na Facebooku