Jste zde

Domů » Maledivy » Rasdu Atol

Rasdu Atol

Rasdu Atol - pláž

Rasdu Atol (nebo také Rasdhoo Atol), kruhově tvarovaný, se nachází v jižní části Malediv. Leží severovýchodně od Ari Atolu, ke kterému také administrativně patří, a na západ od hlavního města Malé. K Rasdu Atolu patří zelený a rozmanitý ostrov Kuramathi a také ostrov Veligandu na severovýchodě.

Domorodci žijí na jihovýchodním ostrůvku Rasdhoo, a najdete zde také dva malé neobydlené ostrovy Madivaru Madivaru-Finolhu na východě.
Turistický Kuramathi je s délkou cca 2,5 km a šířkou asi 500 metrů největším ostrovem s hotelovým resortem na Maledivách.

Na tomto ostrově se nacházejí hned čtyři resorty, které lze navštívit během dovolené na Maledivách. Kuramathi Coconut Village a Kuramathi Village Resort s bungalovy s výhledem na moře, Kuramathi Cottages Club s bungalovy u laguny a Blue Lagoon Beach Resort s vodními nebo plážovými bungalovy. Indický oceán obklopující ostrov nabízí s poblíž ležícím útesem ideální podmínky pro potápění a šnorchlování. Hodně oblíbeným cílem u potápěčů jsou také potopené vraky lodí.

Transfer na ostrovy atolu Rasdu trvá hydroplánem asi 30 až 40 minut. Návštěvníci také často vyrážejí na výletní okruhy kolem ostrovů atolu Gaafu-Alifu.

Geografie: 

Místo

Ostrov Kuramathi 4° 15' 33.3396" N, 72° 59' 7.4544" E
Location

Maledivy na Facebooku