Jste zde

Domů » Maledivy » Raa Atol

Raa Atol

Raa Atol - jeden z ostrůvků

Raa Atol je často označován také jako Severní Malosmadulu Atol. Mezi ním a Baa Atolem se rozprostírá asi 3500 metrů široký kanál Moresby. Celkem Raa Atol zahrnuje kolem 80 ostrovů, z nichž je méně než čtvrtina obývána domorodým obyvatelstvem Malediv. Hlavní ostrovem je ostrov Ungoofaru.

Atol nabízí k ubytování dva komfortní hotelové resorty. Prvním z nich je Adaaran Prestige Meedhupparu Water Village, která je známy mimo jiné díky přibližně 19 vodním vilám a druhý Adaaran Select Meedhupparu Island Resort je vzhledem k nabízeným komfortním bungalovům ideálním místem pro dovolenou. Tyto dva resorty se nacházejí na ostrově Meedhupparu. Kromě nich je v plánu výstavba nového hotelového areálu na ostrově Maanenfushi s celkem 170 lůžky.

Mezi oblíbené aktivity na ostrovech Raa Atolu patří samozřejmě vodní sporty, jako je potápění a výlety po Indickém oceánu, ale nesmíme opomenout ani relaxační procedury ve wellness centrech.
Transfer k oběma Malosmadulu Atolům trvá z letiště v Mahé rychlou lodí asi 180 minut a hydroplánem obvykle přibližně 45 minut.

Geografie: 

Místo

Adaaran Select Meedhupparu Island Resort 5° 27' 16.3296" N, 72° 58' 51.06" E
Location

Maledivy na Facebooku