Jste zde

Domů » Maledivy

Nakupování v Malé

Malé - obchod s rybami
Autor: lindacq

V hlavním městě Malé naleznete opravdu široký výběr obchodů, kde se prodává veškeré zboží, jež si jen lze představit. Jsou zde jak supermarkety, lékárny, obchody s elektronikou, knihkupectví, tak i obchody s oblečením, obuví a také krámky klenotníků.
K opravdu zajímavým příležitostem k nakupování patří bezesporu dva místní trhy. Jeden z nich je zaměřen na regionální zemědělské výrobky a ten druhý na ryby.

Zemědělské produkty, které se nabízejí ke koupi na trhu, pocházejí ze všech maledivských ostrovů. Tržiště leží v severní části Malé, a že se k němu pomalu blížíte poznáte nade vší pochybnost podle všude visících jasně žlutých trsů banánů. Tržnice je velmi oblíbená jak mezi místními, tak i mezi cizinci, a to především díky skutečnosti, že čerstvé místní ovoce a zelenina jsou zde nabízeny za vskutku přijatelné ceny.

Rybí trh se nachází jen pár ulic od místního trhu a je doslova naplněn nezaměnitelnou "vůní" čerstvě ulovených ryb. Jakmile si váš nos zvykne na tento silný zápach, naprosto vás zaujme veškerá ta místní barevnost a až neskutečná aktivní činnost všech účastníků. Nejlepší doba k návštěvě rybího trhu je rozhodně pozdní odpoledne, když místní rybáři přinášejí svůj denní úlovek. Zkuste chviličku pozorovat tu rychlost práce s nožem, jak dovedně prodejci zpracovávají ryby a porcují je na kousky.

Trochu stranou hlavní turistické trasy narazíte na mnoho textilních obchodů. Tyto obchody navštěvují především místní ženy, kde si nechávají šít šaty na míru, místo toho, aby si je kupovaly někde u stojanu. Ve stovkách prodejen objevíte snad všechny druhy látek, co se týče tkaní, provedení i barev.

Většina obchodů je klimatizována a i velmi dobře vybavena, takže stojí v každém případě za návštěvu, i kdybyste se snad chtěli jen přijít podívat na místní dámy, které jsou v těchto obchodech doslova ve svém živlu. Každý cestovní průvodce nám poradí, jak se dostat k velkým textilním obchodům, a pokud se projdete po hlavní ulici města Malé, narazíte na tucty těchto obchodů.

Ve městě je již v provozu i několik knihkupectví, kde si můžete koupit psací potřeby nebo různé romány, populárně naučné knihy a průvodce.
Pokud chcete mít doma nějakou konkrétnější připomínku své dovolené na Maledivách, jsou vám k dispozici nejrůznější obchody se suvenýry v severní části, Chandhanee Magu. Dřevěné popelníky, slánky a pepřenky v podobě želv, mušlové náhrdelníky a hrací karty jsou jen některé z položek, které vyvolávají ten největší zájem rekreantů.

Místo

Malé, tržnice 4° 10' 49.134" N, 73° 30' 36.9612" E
Location

Maledivy na Facebooku