Jste zde

Domů » Maledivy » Jižní Malé Atol

Dhigufinolhu

Maledivský ostrov Dhigufinolhu

Maledivský ostrov Dhigufinolhu je zhruba 500 × 60 m velký, nachází se na východní straně Jižního Malé Atolu, uprostřed obrovské laguny. Je vzdálený asi dvacet kilometrů od mezinárodního letiště na Hulhulé, kam se dostanete rychlým člunem přibližně během 35 minut.

Jeho velkou předností je, že se pláž s nejjemnějším pískem rozprostírá kolem celého ostrova. Navíc se nachází ve zvolna se svažující laguně, která se rozprostírá až několik set metrů kolem ostrova. Malé hluboké úseky (přibližně 3 m) tak slouží jako přírodní bazény. Jejich temná modř je příjemným zpestřením v jinak tyrkysově modrých vodách.

Všechny čtyři strany ostrova mají svůj název. Severní pobřeží se jmenuje Windsurf Beach, na západě leží Sunset Beach a na východě Lagoon Beach. Jižní pláž se nazývá Turtle Beach. Ostrov je ideální nejen pro milovníky joggingu. V brzkých ranních hodinách můžete bez problémů oběhnout celou pláž.

Zvláštností Dhigufinolhu je lávka, která ostrov spojuje s dalšími třemi ostrovy: Veligandu Palm Tree Island, Bodu Huraa a zásobovacím ostrovem Bushi, na němž se nachází i potápěčská základna a vyrábí se proud pro okolní ostrůvky. Navíc zde žijí zaměstnanci ze tří turistických ostrovů.
Budete tak moci navštívit i jiné ostrovy, a dokonce na nich strávit celý den, najíst se a využít i jiná zařízení. Dovolená v této destinaci je velmi lákavá, jelikož nejste vázaní na jeden ostrov, i když je velmi hezký.

Hotelový resort vedou velmi milí Švýcaři a patří do řetězce Hotelplan. Celkem 97 pokojů leží přímo na pláži mezi palmami a další tropickou vegetací. Ráno jen otevřete dveře, uděláte pát kroků a už se můžete koupat v Indickém oceánu.

V resortu najdete velkou restauraci i malou, romantickou se jménem Dolphin Grill. Ve vstupní hale je umístěn obchod se suvenýry a smíšeným zbožím. Resort navíc nabízí připojení na internet.
K aktivitám na ostrově Dhigufinolhu patří kanoistika, windsurfing a vodní lyžování. Na souši hotel nabízí aerobic, šipky, stolní tenis, badminton, tenis anebo volejbal.

Geografie: 

Místo

Ostrov Dhigufinolhu 3° 58' 23.0304" N, 73° 30' 10.2636" E
Location

Maledivy na Facebooku