Jste zde

Domů » Maledivy » Jižní Malé Atol

Bodu Huraa

Maledivský ostrov Bodu Huraa

Téměř kruhový ostrov Bodu Huraa je třetí a zároveň nejnovější turistický ostrov, který je spojen lávkou s ostrovy Veligandu Huraa a Dhigufinolhu. Byl pro veřejnost otevřen v roce 1998 a nabízí komfortní ubytování v 36 bungalovech na dřevěných kůlech. Ráno tak otevřete dveře, a hned můžete skočit do vod Indického oceánu. Populace místního obyvatelstva na ostrově je hodně skromná.

Na ostrově se nacházejí restaurace, potápěčská základna a masážní centrum, které provozují Indky. Na ostrově si rovněž můžete zahrát volejbal a badminton. Střed ostrova pokrývá nádherná tropická zahrada.
Lávkou se dostanete na další ostrovy, kde můžete klidně strávit celý den, najíst se a využít i jiná zařízení. Dovolená v této destinaci je tak velmi lákavá, jelikož nejste vázaní na jeden ostrov, i když je velmi hezký.

Ostrovy kupodivu vypadají po celý den velmi opuštěně. I při pohledu zblízka je většina lehátek na pláži neobsazená. To souvisí mimo jiné s tím, že mnoho lidí vyráží za potápěním či na výlety. Ale ani večer nebývají ostrovy nijak přeplněné.
Po dni plném potápění a opalování můžete využít služeb indického masážního salónu, na které často chodí i turisté z jiných ostrovů (za poplatek).

Maledivský ostrov se nachází v Jižním Malé Atolu. Leží asi dvacet kilometrů od mezinárodního letiště na Hulhulé a s průměrem pouhých sto padesát metrů patří k menším ostrovům na Maledivách. Z letiště trvá cesta rychlým člunem asi třicet pět minut. Je třeba uvést, že ubytovat v tomto areálu se můžete jen přes italské cestovní kanceláře, protože patří Italům. Veškeré animace a programy tak probíhají pouze v italštině.

Geografie: 

Místo

Ostrov Bodu Huraa 3° 58' 17.5656" N, 73° 30' 25.0668" E
Location

Maledivy na Facebooku