Jste zde

Domů » Maledivy

Sport a zábava, 2. část

Maledivy a windsurfing
Autor: Mrs eNil

Dalšími dostupnými druhy sportů jsou snad na každém ze zdejších ostrovů a ostrůvků windsurfing, jachting anebo rybolov na otevřeném Indickém oceánu. K dispozici jsou na pláži samozřejmě i obvyklá šlapadla či kánoe.

Kromě mnoha příležitostí pro holdování vodním sportům nabízejí maledivské hotely zájemcům i širokou škálu aktivit na souši. Přesné sportovní vyžití se pochopitelně liší podle jednotlivých resortů, ale snad nikde nechybí nabídka volejbalu, stolního tenisu, badmintonu a fotbalu.

Velká část maledivských středisek nabízí svým hostům také příležitosti k poněkud méně obvyklým sportům, jako je třeba squash. Na některých větších ostrovech si mohou zájemci vypůjčit i jízdní kola.

Na Maledivách pochopitelně nechybí ani golfová hřiště. V mnoha hotelech si také můžete zahrát kulečník nebo šipky, některá hotelová zařízení mají i stolní fotbal. Perfektní jsou snad ve všech případech procházky po ostrově.

Téměř všechna maledivská luxusní hotelová centra mají své vlastní wellness lázně, kde si hosté mohou vedle sauny a parní lázně vyzkoušet i další druhy nejrůznějších procedur.

Dalším způsobem, jak prožít aktivně dovolenou na souostroví Maledivy, je vyzkoušet si tzv. Island-Hopping, tedy "přeskakování“ z jednoho ostrova na druhý. Různé cestovní agentury se orientují právě na takovýto způsob cestování se zaměřením na poznávání různých ostrovů.

Z jednoho ostrova na druhý se přitom zájemci přesouvají buď rychlým člunem nebo hydroplánem.

Program večerní zábavy se na ostrovech Maledivy podstatně odlišuje v závislosti na vašem konkrétním místě ubytování. Zatímco některé hotely nabízejí svým hostům téměř každý večer zábavní program, v jiných hotelech se kulturní nabídka omezuje jen na jeden nebo na dva večery týdně.

Těmito akcemi mohou být např. diskotéky, taneční večery, hudební koncerty nebo filmové projekce. Všechny ostrovy mají na výběr i bohatý program výletů, které často směřují do hlavního města, do Malé. Často však bývají cílem výletů i malé a neobydlené ostrůvky, turisticky vůbec nevyvinuté.

Geografie: 

Místo

Malé 4° 10' 15.3696" N, 73° 30' 10.0908" E
Location

Maledivy na Facebooku