Jste zde

Domů » Maledivy

Sport a zábava, 1. část

Maledivy a potápěč
Autor: Mal B

Mnoho turistů cestuje na Maledivy kvůli krásné přírodě, která se dá najít jen uprostřed Indického oceánu.

Na Maledivách také narazíte na krásné písečné pláže, mnoho ostrovů je jimi kompletně obklopeno. Mnoho hotelových komplexů na Maledivách nabízí současně také bazén.

Maledivské souostroví nabízí ideální podmínky k aktivní a pestré dovolené. Na jednotlivých, turisticky zaměřených ostrovech, mají návštěvníci opravdu široké možnosti věnovat se naplno svým oblíbeným činnostem a různým sportům.

Vzhledem k zeměpisné poloze Malediv je pochopitelně mnoho aktivit zaměřeno na vodní sporty, jako je např. vodní lyžování, šnorchlování, jízda na rychlých člunech, windsurfing, kanoistika či potápění.

Mezi nejpopulárnější sporty maledivských návštěvníků patří ale zcela určitě plavání, šnorchlování a potápění.

Šnorchlování se tu dá naplno věnovat na většině ostrovů. Kolem souostroví Maledivy je plno korálových útesů, kde je až neskutečně pestrý tropický podmořský svět. Většina ryb a mořských živočichů se osobně "představí" rekreantům na Maledivách právě při potápění.

Při potápění v Indickém oceánu určitě narazíte na mnoho zajímavých druhů ryb, jako jsou např. žraloci bělonosí, žraloci koráloví, hrbáči – doktorské rybky, rejnoci nebo želvy. Dají se tu dokonce pozorovat manty paprsčité v jejich přirozeném prostředí.

Potápěči se mohou zúčastnit speciální plavby k tzv. Manta Pointu. Jednou z nejkrásnějších lokalit pro šnorchlování je bezesporu laguna u ostrova Angaga v atolu Ari.

V atolu Ari se také nachází ostrov Vilamendu, u kterého leží velice oblíbená oblast pro potápění. Domovský korálový útes je jen asi 20 metrů od hotelu, což je určitě velkým lákadlem jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé potápěče.

V každém turistickém středisku je možné absolvovat různé kurzy potápění a také se zúčastnit těch nejrůznějších organizovaných potápěčských výletů.

Maledivy - podmořský svět
Autor: Mal B
Geografie: 

Místo

Ostrov Angaga 3° 39' 9.1836" N, 72° 49' 18.6564" E
Location

Maledivy na Facebooku