Jste zde

Domů » Maledivy

Ostrov Madhiriguaraidhoo

Pobřeží ostrova Madhiriguaraidhoo, Maledivy
Autor: unicoletti

Ostrov Madhiriguraidhoo v souostroví Maledivy užívá také anglický název Palm Beach Island.

Nachází se v atolu Lhaviyani a je asi 2 kilometry dlouhý a 400 metrů široký.

Vzdálenost z letištního ostrova Hulhulé je 130 km, takže cesta z letiště na Palm Beach Island hydroplánem trvá zhruba 40 minut.

Je to jeden z největších a nejkrásnějších turistických ostrovů na Maledivách.

Zároveň je ale jedním z ostrovů, kde je nádherná příroda chráněná zákonem.

Protáhlý a odlehlý ostrov se může pochlubit bujnou tropickou vegetací, jako je tomu podobně i na mnoha dalších ostrovech Maledivského souostroví.

Z tohoto důvodu bude dovolená na tomto ostrově velkolepým zážitkem hlavně pro milovníky přírody.

Kromě zajímavé flóry na ostrově můžete pozorovat i neméně zajímavé zástupce místní fauny. Svůj domov tu mají některé druhy kaloňů, leguáni a četné druhy ptáků, jako jsou např. jeřábi.

Vše je obklopeno téměř 4 kilometry dlouhou písčitou pláží a perfektní lagunou ke koupání.

Turistický resort na ostrově se nazývá Palm Beach Resort & Spa. Při jeho stavbě se dbalo na to, aby se zachovala co největší plocha přírodní vegetace.

Stavební předpisy na Maledivách dovolují maximálně 20% využití ostrova, na ostrově Palm Beach Island bylo zastavěno dokonce jen 6,5% plochy.

Perfektně vybavené bungalovy a vily jsou velmi dobře zakomponovány do zdejší krajiny. Hostům je k dispozici několik restaurací a barů, a také wellness Coconut Spa.

Ke koupání si hosté mohou vybrat mezi plochými úseky pláže na východní straně ostrova, které jsou přímo ideálním prostředím pro rodiny s malými dětmi.

Pro méně zkušené plavce je vhodnější spíše západní pláž. Kromě koupání v Indickém oceánu se mohou zájemci na ostrově koupat i v bazénu se sladkou vodou.

Sportu si na ostrově Madhiriguaraidhoo užijete opravdu dostatek. Jmenujme například potápění, šnorchlování, jachting, kanoistiku, windsurfing anebo rybolov na otevřeném moři.

"Domácí" útes resortu Palm Beach se nachází asi 50 metrů od pobřeží, dalších 45 potápěčských lokalit je v blízkém okolí. Severně od ostrova se nachází přírodní rezervace Fushivaru Thila.

Ze suchozemských sportů nabízí areál třeba squash, tenis, stolní tenis, volejbal, badminton, biliár i tělocvičnu pro gymnastiku.

K zábavě zde neodmyslitelně patří plážové diskotéky a týdenní kulturní večery, kdy se návštěvníci blíže seznamují s kulturní rozmanitostí souostroví Maledivy.

Místo

Ostrov Madhiriguaraidhoo 5° 28' 6.618" N, 73° 33' 35.4888" E
Location

Maledivy na Facebooku