Jste zde

Domů » Maledivy

Ostrov Kanuhura

Maledivský ostrov Kanuhura se nachází na severovýchodním okraji atolu Lhaviyani, je necelý kilometr dlouhý a 200 m široký.

Vzdálenost ostrova od mezinárodního letiště na Hulhulé je asi 120 km. Z letiště sem hydroplánem doletíte asi za 35 minut.

Na ostrově v Indickém oceánuje vybudován luxusní resort, který je oceněn pěti hvězdičkami.

Při jeho stavbě bylo hlavní starostí zajistit dodržování veškerých opatření ochrany životního prostředí a využití domácích obnovitelných stavebních materiálů.

Luxusní prostředí, příjemná atmosféra, a - jak je obvyklé na Maledivách - sněhobílé písečné pláže nabízejí hostům odpočinek a relaxaci.

K hotelu patří recepce, 3 restaurace, 3 bary, velký plavecký bazén s odděleným dětským bazénkem, diskotéka, knihovna, filmová lounge, kadeřnictví, butik, klenotnictví, půjčovna CD a DVD, anebo stanice první pomoci.

V areálu jsou k dispozici exkluzivní, prostorné a bohatě vybavené vily, kterých je celkem 95 uprostřed tropické vegetace. Vodní vilky stojí na kůlech nad lagunou, mají vlastní sluneční terasu a separátní přístup do laguny. Plážové vilky mají polootevřené koupelny s vanou, WC a s venkovní sprchou.

K vnitřnímu vybavení všech vilek patří satelitní TV, klimatizace, stropní ventilátor, trezor, minibar, telefon, DVD přehrávač, připojení na internet a terasa. Hostům nechybí pochopitelně ani župany nebo vysoušeč vlasů.

Stravování si můžete zvolit podle vlastního uvážení, a to mezi snídaní, polopenzí a plnou penzí. Jídla jsou podávána v hlavní restauraci formou bufetu. Bohatý výběr menu je v dalších dvou restauracích, kde je možno si objednat polopenzi nebo plnou penzí.

Zvláštním způsobem pojaté stravování, jako např. večeře při svíčkách, je, jak už je tomu na Maledivách pravidlem, za příplatek. K jídlu je zde každý den na výběr mezi východní, japonskou a mezinárodní kuchyní.

V baru dennodenně zní klavírní hudba a z internetové kavárny budete mít neomezený přístup k síti. Příležitostně bývají ve večerních hodinách na programu zábavné akce a každý týden bývá diskotéka.

Zahrát si můžete tenis, stolní tenis, squash i plážový volejbal, k dispozici je také fitness centrum, kulečník, aerobik. Z vodních sportů si můžete vyzkoušet jízdu na kajaku, vodní šlapadla, windsurfing, vodní lyžování, katamarán, wakeboarding, rybaření na otevřeném oceánu.

Opravdu působivé je místní wellness centrum, která bylo postaveno ve stylu indonéského ostrova Bali. Lázeňské procedury se zde specializují kromě obvyklé sauny a parních lázní zejména na různé typy aromaterapie, masáže a ajurvédské procedury, nebo na kosmetické ošetření.

Pláž je na ostrově Kanuhura trochu užší, než je tomu na mnoha jiných ostrovech v souostroví Maledivy, ale zato celý ostrov obklopuje spousta jemného písku. Zdejší křišťálově čistá voda je jako stvořená pro perfektní koupání.

Domácí korálový útes před ostrovem Kanuhura nabízí zajímavé pohledy do podmořského světa při potápění a šnorchlování. Nejoblíbenější výlety z tohoto ostrova směřují do opravdu znamenitých potápěčských lokalit a na obydlené ostrovy v atolu Lhaviyani.

Je dobré vědět, že k areálu patří ještě také malý ostrůvek v bezprostřední blízkosti. Pro privátní párty je tam za poplatek připraveno ubytování v tzv. "cabañas". Rychločlunem se na tenhle sesterský ostrůvek dostanete jen za několik minut.

Místo

5° 32' 1.1832" N, 73° 30' 23.8896" E
Location

Maledivy na Facebooku