Jste zde

Domů » Maledivy

Ostrov Dhigufinolhu

Pohled na ostrov Dhigufinolhu, Maledivy

Malý maledivský ostrov Dhigufinolhu se rozkládá na východní straně atolu Jižní Malé, uprostřed rozlehlé laguny v Indickém oceánu.

Je vzdálen zhruba 21 km od mezinárodního letiště na Hulhulé, kam se rychlým člunem dostanete během asi 35 minut.

Ostrůvek je 500 m dlouhý a 60 m široký. V jeho sousedství se nacházejí ostrůvky Bodu Huraa, Veligandu Huraa (známý také jako Palm Tree Island) a Bushi, na kterém je mimo jiné generátor pro ostatní tří prázdninové ostrovy, potápěčské centrum a je zde také ubytovaný personál.

Všechny čtyři ostrovy jsou navzájem propojené uměle vybudovanými lávkami, které jsou večer osvětlené. Dostanete se tak na ně "suchou nohou".

Ostrov Dhigufinolhu je obklopen velkou písčitou pláží, okolní laguna je prakticky bez korálů. Ostrov je proto ideální prázdninovým místem ke koupání v moři a samozřejmě také pro rodiny s dětmi.

Kolem písečné pláže byly také postaveny dlouhé kamenné hráze jako vlnolamy v moři. Domácí útes je asi 400 metrů od hotelového resortu daleko, ale nedostanete se k němu jako plavci. K dispozici je tak zdarma kyvadlová přeprava k potápěčské platformě na útesu.

Po přestavbě a modernizaci je v současné době na ostrově návštěvníkům k dispozici 5-hvězdičkový hotelový resort se vším komfortem pod vedením známého hotelového řetězce Anantara.

Kdo tráví svou dovolenou na ostrůvku Dhigufinlhu, může současně také využívat všechna zařízení na ostrůvcích Bodu Huraa a Veligandu Huraa, což samozřejmě platí i opačně.

Zatímco na Bodu Huraa se pravidelný večerní program odehrává především v italštině, slouží Veligandu Huraa zase k odpočinku a nekonají se tam žádné zvláštní zábavné akce.

Hosté ostrůvku Dhigufinohlu však mají pro svou zábavu k dispozici pravidelné večerní akce. Na programu bývají vystoupení různých maledivských umělců a taneční večery.

Příležitosti, jak trávit aktivně volný čas, představují např. kanoistika, windsurfing, potápění anebo vodní lyžování. Na souši se můžete věnovat třeba aerobiku, šipkám, stolnímu tenisu, badmintonu, tenisu nebo volejbalu.

Místo

Dhigufinolhu 3° 58' 21.612" N, 73° 30' 6.9912" E
Location

Maledivy na Facebooku