Jste zde

Domů » Maledivy

Ostrov Anantara

Maledivy - část ostrova Anantara
Autor: nattu

Oficiální název maledivského ostrova Anantary je vlastně Dhigufinolhu, ovšem u turistů tento název dosud nezakořenil. Ostrov leží v atolu Jižní Malé, od maledivského mezinárodního letiště v Hulhulé vzdálen jen asi 30 minut plavby rychlým člunem.

Korálový útes kolem ostrova nabízí skvělé podmínky jak pro potápěče, tak i pro milovníky šnorchlování a nabízí opravdu působivé pohledy do tamějšího podmořského světa, který je tu reprezentován lagunou s korálovým útesem.

Mezi živočichy, které tady můžete na vlastní oči spatřit, patří útesoví žraloci a vícero druhů rejnoků. U Anantary se nalézá i několik neobydlených ostrůvků, na které se můžete vypravit při plavbě na kajaku.

Laguna v Indickém oceánu před ostrovem Dhigufinolhu nabízí doslova překrásné bílé písečné pláže a velmi čistou vodu. Současně zde mají návštěvníci k dispozici také hotelové bazény. Pro milovníky sportů na souši je v turistickém letovisku na ostrově nachystán i tenisový kurt.

Místní wellness centrum na Anantaře nabízejí různé lázeňské procedury a masáže. Rodiče s dětmi jistě ocení péči o své děti, která je nedílnou součástí služeb poskytovaných jednotlivými hotely v letoviscích na ostrově pro jejich hosty. Speciální nabídkou ostrova Anantara je každodenní ranní meditace na pláži.

Působí zde totiž hotelové areály Anantara Dhigu a Anantara Veli. Oba navzájem spolupracují, takže hosté mohou bez obav přecházet z jednoho resortu do druhého a mohou též navštěvovat tamní restauraci a hotelová zařízení.

Již několik let využívají turisté neobvyklé šance uzavřít na ostrově manželství. Skutečně mnoho párů zde ocení opravdu jedinečnou atmosféru svatby na pláži u Indického oceánu.

Můžete se vypravit i na sousední hotelové ostrovy, jako jsou Boduhuraa či Veliganduhuraa, kam se velice jednoduše dostanete suchou nohou po lávce. Oblíbené výlety směřují do hlavního města Malé a na okolní ostrovy souostroví Maledivy. Velmi zajímavá je pak plavba na domorodém člunu dhoni.

Maledivy - část ostrova Anantara v noci
Autor: Mohd Althani

Místo

Anantara Dhigu 3° 58' 24.6864" N, 73° 30' 8.5536" E
Location

Maledivy na Facebooku