Jste zde

Domů » Maledivy » Gaafu Atol

Gaafu Atol

Ostrůvek Gaafu Atolu - jeden z hotelových resortů
Autor: warrenski

Gaafu Atol je často označovaný také jako atol Huvadhoo. Nachází se na jihu Malediv, mezi Laamu Atolem a Gnaviyani Atolem. Tento atol je s délkou cca 70 kilometrů a šířkou 55 kilometrů největším atolem na Maledivách a se svými rozměry je označován dokonce i jako největší známý atol na světě. Gaafu Atol se člení na Jižní Gaafu-Dhaalu Atol a Severní Gaafu-Alifu Atol.

Laguna tohoto atolu má místy hloubku až 86 metrů. Na ostrovech atolu Alifu jsou postavené skvělé hotelové resorty, které nabízejí skvělou příležitost pro relaxační dovolenou na Maledivách. Třeba jako například ostrov Angaga, který je od roku 1989 otevřen pro cestovní ruch, ostrov Gangehi s komfortními vodními bungalovy nebo také ostrov Maayaafushi s písečnou pláží, pokrytou palmami.

V Gaafu Atolu jsou pro návštěvníky ideální podmínky pro provozování vodních sportů, jako je například potápění anebo surfování na oblíbených surfspotech Five Islands, Love Charms nebo Bluebowl. k tomu ještě připočítejte kilometry dlouhé písečné pláže na ostrovech, které vás lákají k opalování a koupání v Indickém oceánu. Transfer na ostrovy trvá z Mahé obvykle 40 až 60 minut, a to buď hydroplánem nebo rychlým člunem.

Geografie: 

Místo

Ostrov Angaga 3° 39' 8.424" N, 72° 49' 23.7936" E
Location

Maledivy na Facebooku