Jste zde

Domů » Maledivy

Alidhoo

Malý ostrůvek Alidhoo je součástí Haa Alifu Atolu.

Ten je nejsevernějším atolem na Maledivách.

Ostrov má tvar kruhu o průměru asi 500 m a je znám i pod označením Cinnamon Island.

Ve vnitrozemí ostrůvku uvidíte bujnou tropickou vegetací s kokosovými palmami.

Nedaleko směrem na západ se rozkládá další maledivský ostrov Utheemu, který má několik historických památek.

Severním směrem se rozkládá Dhidhoo (hlavní ostrov atolu Haa Alifu) s přibližně 3 000 obyvateli.

Alidhoo leží téměř 300 km daleko od mezinárodního letiště v Hulhulé, cesta z letiště tak vyžaduje kombinaci letadla a rychlého člunu.

Chcete-li zažít nedotčený a fascinující podvodní svět, budete muset absolvovat poměrně dlouhý transfer.

Nejprve místní let z Malé na letiště Hanimaadhoo v atolu Haa Alifu, který trvá asi padesát minut, a poté asi 15 minutovou plavbu rychlým člunem.

Hotelový resort na ostrůvku byl otevřen jen před několika lety, K ubytování nabízí celkem 100 obytných jednotek - bungalovy Beach a Ocean, a také prostornější Duplex vilky.

Všechny bungalovy jsou vybaveny koupelnou / WC, vysoušečem vlasů, župany, pantoflemi, jacuzzi na terase, open-air sprchou, klimatizací, trezorem, minibarem, přístrojem na přípravu čaje a kávy, telefonem, LCD televizorem se satelitním příjmem, DVD přehrávačem.

K dalšímu vybavení patří 24-hodinová pokojová služba, žehlička a žehlící prkno, digitální budík, deštníky, pláštěnky, souprava na čištění bot, psací stůl s ADSL, Wi-Fi, venkovní posezení, lehátka.

Duplex vilky Ocean jsou 2-patrové budovy postavené na kůlech nad vodou, s pevninou jsou spojené lávkou. Mají podobné vybavení jako bungalovy, ale jsou větší a za příplatek si můžete objednat butler-service.

K hotelovému zařízení patří recepce, lounge, knihovna, boutique, klenotnictví, prádelna, WiFi, hlavní restaurace pod palmami, á-la-carte restaurace, bary, sladkovodní bazén, pool bar.

Bílá písečná pláž je úzká, koupání v Indickém oceánu je tady poměrně omezené v důsledku okolního pásu korálů s částečně mrtvými korály a mořských ježků.

Z tohoto důvodu se v resortu nabízejí denní lodní výlety na nedalekou písečnou mělčinu, kde si hosté mohou pořádně zaplavat a vykoupat se v oceánu.

Svůj volný čas můžete na Alidhoo strávit hlavně potápěním a šnorchlováním, ale v nabídce jsou i další vodní sporty - vodní lyže, windsurfing nebo plavba na katamaránu. Zajímavé jsou výlety za lovem ryb na otevřeném moři.

K dispozici je také profesionální PADI potápěčské centrum, plážový volejbal, posilovna, tenisový kurt, badminton, stolní tenis.

Ostrov je zajímavý i díky místnímu wellness Mandara Spa, které je vybaveno saunou a parní lázní, a má dokonce i vlastní bylinkovou zahradu. Za příplatek jsou různé masáže a procedury ajurvédské medicíny.

Pohled na hotel J Resort na Alidhoo, Maledivy

Místo

Alidhoo 6° 50' 59.0208" N, 73° 9' 5.2164" E
Location

Maledivy na Facebooku