Jste zde

Domů » Potápění

Šnorchlování na Maledivách, 1. část

Maledivy - malý žralok
Autor: TANAKA Juuyoh

Pokud byste se chtěli vypravit na Maledivy a přitom se neumíte potápět, určitě si nenechte ujít příležitost zašnorchlovat si v jedné z nejkrásnějších lagun na světě a na vlastní kůži poznali pestrý podmořský svět. Šnorchlování je snadné, ale začátečníci si samozřejmě musí na tuto aktivitu zvyknout. I pokročilým je ale možné doporučit řadu tipů, díky nimž bude šnorchlování snazší a příjemnější. Pokud se naučíte teorii, bude vás šnorchlování více bavit, a navíc snadno zvládnete problémy začátečníků.

I když byly korály vlivem oteplení vody silně poškozeny, tolik pestrých ryb nespatříte v žádné jiné zemi. Turisté většinou šnorchlují v laguně před svým hotelovým resortem, ale výborné podmínky jsou i u vnějšího útesu. Hotely v této oblasti turistům denně nabízejí i výlety za šnorchlováním do vzdálenějších míst.

Při šnorchlování byste měli dávat pozor, abyste se pod vodou ničeho nedotýkali. Měli byste se také chránit před sluncem, abyste nedostali úpal či úžeh. Právě ve vodě je sluneční záření extrémně silné. Pouhých 15 minut stačí na to, abyste měli zdravotní problémy.
Měli byste si rovněž pořídit kvalitní vybavení, ke kterému patří maska, šnorchl a ploutve. Bude vám sloužit delší dobu a nic není protivnějšího než brýle, které netěsní a ploutve, které tlačí.

Maledivy - podmořský svět
Autor: TANAKA Juuyoh

Maledivy na Facebooku