Jste zde

Domů » Maledivy

Ostrov Bandos

Maledivský ostrov Bandos
Autor: Mal B

Malý maledivský ostrov Bandos leží v Severním Malé Atolu a díky své nabídce ubytování je mezi návštěvníky velice oblíbený. Cesta z letiště na ostrově Hulhulé trvá rychlým člunem zhruba 25 minut.

Možnosti ubytování zahrnují jak standardní pokoje, tak i opravdu luxusní vily. Zvláštností jsou zajímavé Garden Villas, což jsou velmi prostorné vily ve vnitrozemí ostrova. Nemají tedy přímý výhled na moře. Všechny typy ubytování patří rekreačnímu zařízení Bandos Island Resort.

Bandos je jedním z mála ostrovů souostroví Maledivy, který je speciálně zařízen pro potápěče a kde je zaručena pravidelná lékařská péče. Je zde totiž k dispozici všechno potřebné vybavení pro léčbu nehod vzniklých při potápění.

Pláže ostrůvku jsou pokryté jemným pískem a během zvýšené hladiny moře jsou částečně zaplavené. Kromě lenošení na pláži a koupání v moři si tu hosté mohou užívat nejrůznějších druhů vodních sportů, jako např. kanoistiky, windsurfingu, plaveb na katamaránu či rychlé jízdy na vodních lyžích.

Je zde samozřejmě k dispozici i fitness centrum a hřiště na plážový volejbal. Jak vidno, na ostrově je ke sportování opravdu dostatek nejrůznějších příležitostí.

K ostrovu přiléhá korálový útes se skutečně perfektními lokalitami k potápění a šnorchlování. Mořský proud zde má poměrně značnou sílu, a tak je tady vodní sportování obzvlášť atraktivní. Místní škola potápění nabízí kurzy jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.

Pokud už máte dost všech aktivit, doporučujeme zajít do hotelového wellness centra, které nabízí skvělé lázeňské služby a masáže. Na výlet můžete vyrazit třeba k tzv. Manta Pointu, kde se dají pozorovat rejnoci manty a tzv. čistící rybky - čističe, nebo do hlavního maledivského města Malé.

Pokrmy ze Srí Lanky a Indie můžete ochutnat v restauraci The Harbour, u moře položená Sea Breeze Café zase nabízí jídla západní a mezinárodní kuchyně. Pestrá jídla formou bufetu se podávají v restauraci Gallery, v barech Sundowner a Sand můžete strávit krásné chvíle v tropickém prostředí s koktejly a živou zábavu.

Maledivský ostrov Bandos s podmořským životem
Autor: Mal B

Místo

Ostrov Bandos 4° 16' 5.2968" N, 73° 29' 33.792" E
Location

Maledivy na Facebooku