Jste zde

Domů

Ostrov Angaga

Pohled na pobřeží maledivského ostrova Angaga
Autor: Webdevil666

Maledivský ostrov Angaga nachází v atolu Jižní Ari a má rozměry zhruba 350 x 250 metrů.

Vzdálenost od letiště na ostrově Hulhulé je asi 85 km, odtud je to pak ještě asi 30 minut hydroplánem.

Ohromující pohled se vám naskytne již během cesty hydroplánem (za příznivého počasí), kdy budete mít nádherný výhled na rozlehlý ostrovní svět a tyrkysové moře.

Po právu je také jedním z nejkrásnějších ostrovů souostroví Maledivy, alespoň co se týče pláží. K ostrůvku patří i rozlehlá laguna a fantasticky krásný korálový útes.

Domovský útes leží v těsné blízkosti (max. 30 m) široké, bílé písečné pláže se skvělými podmínkami pro šnorchlování, a na straně druhé je velká laguna ideální pro vodní sporty.

Dovolená na tomto maledivském ostrůvku je obzvláště zajímavá pro ty, kteří si chtějí odpočinout na pláži a prozkoumat podmořský svět při potápění nebo šnorchlování.

Pláže u Indického oceánu jsou kolem celého ostrova, který lze obeplout za pouhých deset až patnáct minut. Příroda Angagy je plná kokosových palem, které tady rostou i v bezprostřední blízkosti pláže.

Poslední přestavbou byl tento malý ostrov modernizován na 4-hvězdičkový Angaga Island Resort s 50 bungalovy, které jsou rozmístěné přímo na pláži, a s dalšími 20 vodními bungalovy, postavených na kůlech v laguně.

Bungalovy jsou velmi pohodlné a vkusně zařízené. K jejich vybavení patří TV, lednice, rychlovarná konvice, vysoušeč vlasů, a na terase je zavěšena houpací síť. Samozřejmostí je klimatizace, teplá voda, sprcha a WC.

Hotel má samozřejmě i svou restauraci s výhledem na moře, kde můžete ochutnat kulinářské speciality asijské a evropské kuchyně. Součástí lahodných pokrmů jsou mimo jiné ryby, mořské plody, maso, ovoce a různé druhy zeleniny.

Nabídku resortu doplňují bar, kavárna, obchod a TV místnost. Můžete si zde zajít i na diskotéku nebo na živou hudbu. Někteří hosté směřují i do čtenářského koutku, kde jsou ke čtení nejrůznější knihy v mnoha světových jazycích.

Na tomto ostrůvku ale můžete využívat i speciální lázeňské a wellness procedury, které jsou hostům na souostroví Maledivy k dispozici i na jiných ostrovech. Spa centrum "Coconut Spa by Duny Thai" nabízí například relaxační masáž.

Kdo chce o dovolené vyzkoušet i sportování, může si zahrát třeba volejbal, fotbal, badminton či stolní tenis. Vyznavači vodních sportů se mohou bez obav věnovat kanoistice, jachtingu, vodnímu lyžování nebo windsurfingu.

Škola potápění na ostrově Angaga nabízí kurzy i pro začátečníky a pořádá pravidelné výlety do nedalekých perfektních potápěčských lokalit.

Malý ostrůvek zvládnete přejít pěšky za 10 minut, ale navzdory tomu tu najdete skvělé místo pro odpočinkovou dovolenou.

Místo

Ostrov Angaga 3° 39' 10.08" N, 72° 49' 16.9032" E
Location

Maledivy na Facebooku