Jste zde

Domů » Maledivy » Meemu Atol

Meemu Atol

Meemu Atol - jeden z ostrůvků

Maledivský Meemu Atol je často také nazýván jako Malaku Atol nebo Vattaru Atol. Tento maledivský atol leží asi 130 kilometrů jižně od hlavního města Malé, mezi atolem Felidhu na severu, atolem Dhaal na západě a atolem Thaa na jihu. Transfer na ostrovy atolu Meemu trvá hydroplánem obvykle asi 45 až 60 minut.

Tento atol je také oddělen od jižně ležícího atolu Felidu kanálem Wataru. Meemu Atol je asi 47 km dlouhý, má šířku přibližně 30 kilometrů a zahrnuje celkem asi 60 ostrůvků. Hlavním ostrovem tohoto atolu je na východě ležící ostrov Muli. Z toho jich je devět obýváno maledivskými obyvateli. Na ostrovech se nacházejí dva turistické hotelové resorty, Resort Chaaya Lagoon Hakuraa a Resort Medhufushi Island.

Turistický ostrov Hakuraa Huraa je asi 350 metrů dlouhý a 100 metrů široký. Indický oceán obklopující tento ostrov je v této oblasti velmi mělký, takže je resort ideální pro dovolenou s dětmi na Maledivách. Ostrov Medhufishi je "zelený" a hustě porostlý, na délku má cca 890 metrů a na šířku 100 metrů.
V plánu je ještě jeden resort na ostrově Gasveli, s celkovým počtem 100 lůžek.

Geografie: 

Místo

Hakuraa Huraa 2° 51' 17.064" N, 73° 32' 26.2968" E
Location

Maledivy na Facebooku