Jste zde

Domů » Maledivy

Maledivy od A do Z, 7. část

Nutností jsou také repelenty proti komárům a podobnému hmyzu. Naproti tomu třeba večerní šaty mohou klidně zůstat doma, pokud tedy zrovna nejste ubytováni v nějakém hodně luxusním resortu. Je vhodné si vzít pár triček a plavky, dlouhé kalhoty a košili nebo tričko s rukávy pro ženy.

Odhalená ramena mohou být předmětem nepříjemných sporů s domorodci při návštěvě Malé. Pevná plážová obuv by neměla chybět jako ochrana před ostrými korály a samozřejmostí by mělo být i vybavení pro šnorchlování. Dokonce i baterka se velice hodí, a to zejména v případě nějakého výpadku elektrického proudu nebo při přecházení z některého baru do pokoje.

Dovoz videokamer a kazet pro osobní použití na Maledivy je bezproblémové. Celníci ale tyto kazety přílěžitostně zkoumají a tohle šetření pásek trvá asi 3 dny! Doporučuje se převážet kazety v originálním balení.

Zdravotnictví

V hlavním městě Malé jsou dvě velké nemocnice, v nichž poskytují zdravotní péči místním obyvatelům i turistům. Vedle toho je tu v provozu velký počet různých klinik a specializovaná i všeobecná lékařská služba. Na všech obydlených ostrovech pak působí zdravotní střediska a všechny atoly mají také k dispozici větší nemocnice. Všechna turistická střediska mají vlastní zdravotnická zařízení.

V Malé a na ostatních obydlených ostrovech vykonávají svou praxi i praktičtí lékaři a působí terapeuté, což je jakási forma alternativní medicíny, tzv. Dhivehi Beys (maledivské lékařství). V Dhivehi-Bey-Therapii se používají k léčbě různých onemocnění různé bylinné směsi.

V případě tzv. kesonové nemoci, tedy při léčbě následků potápění a rychlého vynoření, jsou v některých rekreačních areálech umístěny i dekompresní komory.

Zdravotně postižení

Jen málo turistických ostrovů disponuje bezbariérovými ​​pokoji. Měli byste se tak předem informovat u cestovní kanceláře, zda je cíl vaší cesty opravdu vhodný, vzhledem k vašemu případnému zdravotnímu postižení.

Životní prostředí

Při dovolené na souostroví Maledivy neustále prosím dbejte o ochranu životního prostředí, ujistěte se, že při potápění nebo šnorchlování nepoškodíte podmořský svět. Neházejte ani žádné odpadky po pláži nebo do moře. Plasty a odpadky jsou nejen trnem v oku místních obyvatel, ale také zabíjejí korály a ryby.

Geografie: 

Místo

Nemocnice v Malé 4° 10' 23.4516" N, 73° 30' 6.768" E
Location

Maledivy na Facebooku