Jste zde

Domů » Potápění

Jak vybrat správný ostrov, 2. část

Maledivy - Ari Beach

Pokud upřednostňujete jiné sporty (třeba posilovnu, tenis, billiárd), měli byste si ověřit, jaké možnosti sportovního vyžití konkrétní ostrov nabízí. Na každém ostrově najdete potápěčskou základnu, kurty na badminton a volejbalové hřiště, ale jinak bývá nabídka sportovních aktivit dost odlišná.

Širokou sportovní nabídku obvykle nabízejí větší ostrovy, které byly teprve nedávno upraveny a zpřístupněny (Paradise Island, Villa Sun Island, Ohluveli View, Ari Beach). K vnitřnímu útesu obvykle dojdete po dlouhém můstku nebo k němu jezdí čluny. Je třeba zmínit, že některé ostrovy nejsou pro Maledivy vůbec typické, ale mnohým turistům se přesto zamlouvají.

Pokud chcete nějak zabavit i děti, bude to na Maledivách složitější. V tomto případě lze doporučit větší ostrovy, kde je minimálně 250 bungalovů, abyste měli šanci potkat další rodiny s dětmi (na příklad Meerufenfushi, Bandos, Kanifinolhu, Kuramathi, Kuredu). Na několik ostrovů můžete při odlivu také dojít pěšky přes lagunu nebo most (Digufinolhu/Veligandu Hura). Pár možností se tedy nabízí.

Pokud se chcete jen potápět, a navíc u různých atolů, potom využijte nabídku podvodního safari cestovních kanceláří, které organizují pobyty pro potápěče. Podobnou dovolenou občas najdete i v katalogu některé z velkých cestovních kanceláří.

Pokud si chcete kromě potápění a šnorchlování také pořádně odpočinout, vydejte se na ostrovy, na nichž budete mít k dispozici i wellness. Většinou se však jedná o dražší a luxusní hotelové resorty (například Soneva Fushi).

Pokud chcete Maledivy poznávat na lodi, cestovní kanceláře vám toho moc nenabídnou. Navíc se často omezí jen na několik ostrovů (například Kuredu) nebo se během cesty budete muset zastavit v Malé.
Toto je jen stručný návod, podle čeho byste se při výběru toho správného ostrova měli řídit.

Maledivy - ostrov Soneva Fushi

Maledivy na Facebooku