Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Dovolená na Maledivách

Maledivy - tropický ráj
Autor: Photo_SG

Mnoho lidí sní o dovolené na Maledivách, malých tropických ostrovech se sněhobílým pískem a palmami, obklopenými tyrkysově modrým oceánem. A k tomu ještě navíc fantastická podvodní říše, kterou můžete objevovat při šnorchlování nebo potápění. Teploty dosahují po celý rok více než 30º C a teplota vody se pohybuje jen lehce pod třicítkou.

Maledivy tvoří přibližně 1200 ostrůvků, z toho je 200 obydlených a 90 slouží jako turistická letoviska. Po příletu na letiště pojedete tradiční jachtou dhoni, člunem nebo hydroplánem na ostrov, kde jste si rezervovali ubytování. Ve většině případů se bude ostrov skládat pouze z "vašeho" hotelu.

Jen zřídka bývají ostrovy větší než pár stovek metrů. Obvykle je obejdete za méně než hodinu. Jen pár ostrovů je delších než 1 km.
Dovolenou obvykle strávíte na jednom z těch menších ostrůvků. Turistům jsou ale často nabízeny výlety na jiné ostrovy. Podle polohy vašeho ostrova se můžete vypravit i na výlet do hlavního města Malé. Resorty nenabízejí tak dokonalé vybavení, zábavu a sportovní vyžití jako v jiných turisticky oblíbených destinacích, ale dostane se vám něčeho, co byste jinde nezažili.

I lékařská péče je na jednotlivých ostrovech jen velmi omezená. Je jen málo ostrovů, na nichž je k dispozici lékař či dekompresní komora pro případ, že by se turista například při potápění zranil. První pomoc často zajišťují školy potápění. "Opravdová" lékařská péče je zajištěna pouze v hlavním městě Malé.

Luxusu se na Maledivách nemusíte v žádném případě vzdávat. Právě naopak. Je čím dál těžší najít ostrov, který nevyužil dnešního rozvoje cestovního ruchu k tomu, aby zvýšil počet hvězdiček, a tím pádem i cenu. Maledivy nejsou pro běžné návštěvníky levné. Než si dovolenou objednáte, měli byste se zamyslet nad svými nároky a rozpočtem.

Maledivy na Facebooku